VINNERPROSJEKT 

Silje og Jack Hallands prosjekt i Masfjorden som ble kåret til vinner av Steinspekterets årlige bildekonkurranse.

 Hageprosjektet begynte på tegnebrettet for nesten 2 år siden, og ble delt opp i både etapper og soner.

– Vårt aller beste tips til de som skal i gang med store hageprosjekter er å finne frem penn og papir. Begynn med en skisse over hele hagen, del inn i soner, slik at det blir enklere å fordele prosjektene. Et prosjekt om gangen, så blir resultatet bra til slutt.

Ved å benytte en slik inndeling synes ekteparet det ble mer systematisk, og mer motiverende ved at de da kunne fullføre et prosjekt av gangen.

 

Inspirasjon

Silje og Jack flyttet inn i huset for fire år siden. Etter ett år i huset, syntes de det var på tide å ta fatt på hagen. I og med at de har en naturtomt, måtte de starte nede – før de kunne begynne oppe rundt selve huset. I 2018 kunne de endelig starte på prosjektet som du når ser sluttresultatet av.

– Det første vi gjorde var å bla i kataloger, se hageprogrammer og rett og slett la oss inspirere av andre hageprosjekter, forteller Silje.

Vi ønsket oss en brukervennlig uteplass hvor vi kunne kombinere gress, tre og stein, men ha hovedfokus på stein, aller helst belegningsstein, forklarer Jack.

Også hadde vi ikke lyst på for mye rette linjer. Vi så for oss en slags buet gangvei med belegningsstein kombinert med plen og platting, Vi ønsket å utnytte uteplassen og så blant annet for oss en mur som kunne fungere både som gjerde og møbel, legger Silje til.

Når ekteparet hadde kjøpt inn materialene, la de dem utover hagen for å teste. Jack flyttet blant annet kurvemuren rundt, mens Silje stod på terrassen og forsøkte å visualisere.

 

Alle i arbeid

Familien har gjort alt borsett fra rekkverket selv, også ungene har hjulpet mye til.

–       Vi gjorde prosjektene om til familieaktiviteter, ungene synes det var gøy å bære og frakte belegningsstein, og vi voksne lærte veldig mye underveis, sier Silje.

Jack er utdannet tømrer, men lærte seg raskt å mure.

–       Jeg forsøkte å lese meg opp i forkant, også fant jeg også litt ut av tingene underveis, Jeg begynte med de enkle og rette kubbemurene før jeg tok fatt på kurvene, sier Jack som forteller at det bla var nyttig å bruke Steinspekteret sin katalog.

 

Fremtidige Prosjekter

Gavekortet fra Steinspekteret skal få ben å gå på. Ekteparet har nemlig mange planer for resten av tomten.

–       Prosjektene blir ofte større enn først tenkt, og vi har måtte fylle på med belegningsstein intet mindre enn tre ganger, så det blir nok mye handling i tiden fremover også, sier Jack.

Silje og Jack har vært mye innom Hella Betong de siste to årene.

–       Til og med på søndager har vi vært og fylt på med manglede varer, så det skal ikke stå på servicen hos Hella, den har vært fantastisk, skryter Silje.

 

Ekteparet Halland er klare for å ta fatt på nye prosjekter, og ser spesielt frem til å få laget  trapp og sti ned til skogen fra porten i hagen.

 

Følgende Steinspekter-produkter ble brukt i prosjektet: